Ördögh Csilla

pszichológus, perinatális szaktanácsadó, pszichodráma asszisztens

Ördögh CsillaELTE PPK Affektív Pszichológia Tanszéken oktat, az ELTE PPK perinatális munkacsoportjának tagja

Az ELTE pszichológus képzésén oktatja az affektív pszichológia, illetve a szülés-születés pszichológiájával kapcsolatos, magánéleti és társadalmi jelenségkhez köthető összefüggések tudományos hátterét. Magánrendelésén elsősorban perinatális tematikában érintett felnőttek, várandós párok keresik meg, illetve kis -és nagyobb gyermekes családokkal és fiatal felnőttkori elakadásokkal is foglalkozik. Főként relaxációkkal, illetve tiszta forrásból válogatott népmesékkel dolgozik. Előadásaiban, írásaiban és szakmai konferenciákon a szülés-születés természetességéhez vezető út örömeiről, a magzati élet hosszú-távú összefüggéseiről, a perinatális pszichológia tudományos eredményeiről ad hírt.

Személyes bemutatkozó:

Szakmai és személyes utam egymásba fonódva szövődött. A várandósság időszakának mély, felemelő, és olykor nehéz titkait tanulmányaimban és személyes életemben egyaránt kutattam, tapasztaltam. Munkámmal az anya-magzat kapcsolat szentségét, a szülés szabadságát, és a család harmóniáját igyekszem szolgálni. A várandós gondozást, a kismamák és kispapák készülődését, a babák e-világra érkezésének minőségét szívügyemnek tartom.

A várandósság időszaka varázslatokkal teli időszak, és ebbe beletartoznak a jó varázslatok, és a kevésbé kellemesek is. A várandós nő testi-lelki szinten útra kel, és ezen utazás során kívül-belül örökre megváltozik. Mivel a terhesség alatt az agy átalakuláson megy keresztül, a tudatos és tudattalan közti határok elmosódnak. Rengeteg belső kép, hang, szimbólum, vagy test-érzet találhatja meg a kismamát, akár álmok formájában, akár éberségben. Érdemes ezeket a belső üzeneteket gondozni, a szülés és a szülőség feladatára tudatosan is készülődni. Szeretettel várom a gyermekre váró párokat; azokat a kismamákat, akik szorongásaiknak, félelmeiknek, alvási, vagy egyéb panaszoknak szeretnének a végére járni; illetve azokat, akik szívesen tesznek kirándulást az anya-magzat kapcsolat barlangjának mélyére. A konzultációk során a kismamákat relaxációkkal, meditációkkal, és mesékkel segítem a bennük rejlő teljesség felé.