Ördögh Csilla

pszichológus, perinatális szaktanácsadó, pszichodráma asszisztens

Ördögh CsillaELTE PPK Affektív Pszichológia Tanszéken oktat, az ELTE PPK perinatális munkacsoportjának tagja, az MPPPOT elnökségi tagja

Az ELTE pszichológus képzésén oktatja az affektív pszichológia, illetve a szülés-születés pszichológiájával kapcsolatos, magánéleti és társadalmi jelenségkhez köthető összefüggések tudományos hátterét. Magánrendelésén elsősorban perinatális tematikában érintett felnőttek, várandós párok keresik meg, illetve kis -és nagyobb gyermekes családokkal és fiatal felnőttkori elakadásokkal is foglalkozik. Főként relaxációkkal, illetve tiszta forrásból válogatott népmesékkel dolgozik. Előadásaiban, írásaiban és szakmai konferenciákon a szülés-születés természetességéhez vezető út örömeiről, a magzati élet hosszú-távú összefüggéseiről, a perinatális pszichológia tudományos eredményeiről ad hírt.

Személyes bemutatkozó:

Szakmai és személyes utam egymásba fonódva szövődött. A várandósság időszakának mély, felemelő, és olykor nehéz titkait tanulmányaimban és személyes életemben egyaránt kutattam, tapasztaltam. Munkámmal az anya-magzat kapcsolat szentségét, a szülés szabadságát, és a család harmóniáját igyekszem szolgálni. A várandós gondozást, a kismamák és kispapák készülődését, a babák e-világra érkezésének minőségét szívügyemnek tartom.

A várandósság időszaka varázslatokkal teli időszak, és ebbe beletartoznak a jó varázslatok, és a kevésbé kellemesek is. A várandós nő testi-lelki szinten útra kel, és ezen utazás során kívül-belül örökre megváltozik. Mivel a terhesség alatt az agy átalakuláson megy keresztül, a tudatos és tudattalan közti határok elmosódnak. Rengeteg belső kép, hang, szimbólum, vagy test-érzet találhatja meg a kismamát, akár álmok formájában, akár éberségben. Érdemes ezeket a belső üzeneteket gondozni, a szülés és a szülőség feladatára tudatosan is készülődni. Szeretettel várom a gyermekre váró párokat; azokat a kismamákat, akik szorongásaiknak, félelmeiknek, alvási, vagy egyéb panaszoknak szeretnének a végére járni; illetve azokat, akik szívesen tesznek kirándulást az anya-magzat kapcsolat barlangjának mélyére. A konzultációk során a kismamákat relaxációkkal, meditációkkal, és mesékkel segítem a bennük rejlő teljesség felé.