Novák Julianna

 

dúla, perinatális szaktanácsadó, személyközpontú tanácsadó, kommunikációs és fókusztréner

A Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság tagja, a 2001-ben alakult Magyarországi Dúlák Egyesületének (MODULE) egyik alapítótagja és képzési koordinátora, az ELTE PPK Perinatális munkacsoportjának tagja

1996 óta tagja a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaságnak. Szülésfelkészítő tanfolyamokat és kommunikációs tréningeket tart. Dúlaként két évtizede kísér szüléseket. A MODULE képzéseinek szervezője és előadója. 2004-től szervezőként és előadóként is részt vesz a Születés Hete országos rendezvényein. Átfogó ismeretekkel rendelkezik mind elméleti mind gyakorlati tudás tekintetében. Különféle intézményekben, így óvodákban, iskolákban, tanfolyamokon, szülői klubokban, női körökben rendhagyó foglalkozások, beszélgetések, előadások, filmvetítések és szakmai konferenciák keretében adja tovább tudását és tapasztalatait. Kiemelt témája: a szülészeti ellátás 20. századi változásainak hazai és nemzetközi vonatkozásai és a szüléssel kapcsolatos jogvédelem.

Személyes bemutatkozó:

Már lassan három évtizede, hogy elvarázsolt a születés csodája, a mindent elsöprő ősi erő. Akkor még nem voltam annak a természetes tudásnak a birtokában, melynek segítségével a saját –  már felnőtt – gyerekeim születését az ösztöneimre, a testem bölcsességére hallgatva élhettem volna meg. Azóta számtalan tapasztalatot szereztem ennek fontosságáról a szüléskísérések, szülésfelkészítők, dúlaképzések, szülésbeszélgetések, fókuszolások során. Felismeréseimet szívesen osztom meg mindazokkal, akik erre nyitottak, és tudatosan készülnek szülői szerepükre. Perinatális szaktanácsadóként segítek eligazodni az információk tengerében.