Mesés Szülésfelkészítő

logo_blue4 alkalmas Szülésfelkészítő Meseterápiával

Várandósság alatt az agy átalakuláson megy keresztül (mérete és anyagcseréje is megváltozik). Új gondolatok fészkelik be magukat a nő agyába, és munkálkodnak az anyai identitás megalkotásán. A tudatos és tudattalan közti határok elmosódnak. Rengeteg belső kép, hang, szimbólum, vagy test-érzet találhatja meg a kismamát, akár álmok formájában, akár éberségben. Ezeknek a mélyről érkező jelzéseknek a megértéséhez a mesék szimbólumait hívhatjuk segítségül.

A  jobb agyfélteke a játékosságáról, kreativitásáról, gazdag fantáziájáról híres. A mesék világa nem csak megedzi az agy ezen részét, de fejleszti is az intuitív intelligenciát, hiszen a mesék megoldási mintázattal szolgálnak mindenkori problémáinkhoz.

A műhely a háborítatlan szülés körülményeit idézi fel, egy bentről kifele vezető csatornát működtet, és relaxációval dolgozik. A jobb agyféltekés működés a szülés testi és pszichés értelemben vett feladatát segíti; így kifejezetten ajánljuk azoknak az édesanyáknak is, akik császármetszésre készülnek.

Várandósan nagyon fontos, hogy kellőképpen le tudjunk lazulni, befelé tudjunk fordulni. Ehhez az önismereti munkához, és a háborítatlan, ideális szüléshez jó szolgálatot tesz a relaxáció és ez a meseterápiás program. Ahogy egy ideális szülés esetében, úgy a Meseműhelyben is lényeges a zavartalanság, a külső stresszforrások kizárása, a biztonság és a bizalom érzése.

A műhely alkalmai során különböző mesékkel foglalkozunk. Olyan perinatális tematikájú népmesékkel találkozunk, melyek felébresztik a bennünk szunnyadó archetípusokat (ősképeket), és a lelkünk nyelvén, nonverbális módon szólnak hozzánk; épp úgy, ahogy kisbabáink teszik azt.

Érdeklődéshez, jelentkezéshez ide kattints