Betegjogok

Tájékozódás a szülészeteken: Egyalkalmas csoport várandósoknak és kísérőiknek

A testi-lelki ráhangolódás mellett az első és a többedik szülésre való felkészülés során is hasznos lehet olyan információk összegyűjtése, melyek birtokában magabiztosabban, tudatosabban élhetitek meg a szülővé válás folyamatát. A találkozó során megismerkedhettek a jogaitokkal és a hazai szülészeti lehetőségekkel, melyek alapján elkészíthetitek saját személyre szabott szülési terveteket. A nemzetközi ajánlások és a hazai gyakorlat alapján szempontokat kaphattok ahhoz, hogy milyen elvek mentén érdemes segítőket és helyszínt választani, hatékonyan igénybe venni.

Szituációs szerepjátékokban gyakorolhatjátok a várandósság idején, a szülés alatt és az utána várható vélt és valós helyzeteket. Mintát kaphattok az egyenrangú kapcsolatok építésére és fenntartására, a hatékony kommunikációra és konfliktuskezelésre. Megtapasztalhatjátok, hogyan érdemes képviselni saját magatok és gyermeketek érzéseit, szükségleteit és érdekeit a tágabb családban és a szakemberek felé.

Elsajátíthatjátok az egymásra figyelés folyamatának alapjait, ami abban segít, hogy felismerjétek gyermeketek jelzéseit, és már a várandósság során, a szülés közben és utána is megértsétek, teljesíteni tudjátok „kéréseit.”

A találkozó középpontjában a kompetens szülővé válás, a születő család tagjainak kölcsönös érzelmi egymásra hangolódása és együttműködése áll, elősegítve ezáltal az érzelmi intelligencia fejlesztését már a magzati életkortól.

A program kísérője: Novák Julianna perinatális szaktanácsadó, dúla

Időtartam: 3 óra

Jelentkezés. érdeklődés itt

Telefonos bejelentkezés: 06 30 242 00 55 (további info: http://www.szulosuli.hu/)